Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@14:34:46 GMT

وجود ۵ هزار معدن غیرفعال در کشور

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۵۶۴۲۲

وجود ۵ هزار معدن غیرفعال در کشور

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: معدنکاری، جذابیت سرمایه‌گذاری بسیار بالایی دارد مشروط بر اینکه قوانین و دستورالعمل‌ها توسط دستگاه‌ها کارشناسی‌شده باشد و فرهنگ معدنکاری نیز باید در اقشار مختلف مردم نهادینه شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; تقی نبئی امروز در حاشیه آئین افتتاح ساختمان جدید سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان در نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حدود 5 هزار معدن غیرفعال در کشور وجود دارد که پروانه بهره‌برداری آن‌ها صادر شده اما به دلیل نداشتن اهلیت یا توانایی صاحبان آن‌ها فعالیت معدنی انجام نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت و شورای عالی معادن، برنامه‌هایی برای کمک به حل مشکلات این معادن و احیا و برگشت معادن به عرصه فعالیت معدنی، تولید، اشتغال و اقتصاد کشور دارد.

نبئی با بیان اینکه مطالعات و بررسی‌ها نشان می‌دهد که دلیل تعدادی از این‌ها انحصار افراد غیرفعال است، افزود: محدودیت‌ها و ضرب‌العجل‌هایی که در قانون و آئین‌نامه‌های مربوطه پیش‌بینی شده با جدیت بیشتری در سال گذشته و امسال پیگیری می‌شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران تصریح کرد: معادنی که کار نکنند، تحت ماده 20 قانون معادن سلب صلاحیت می‌شوند و بلافاصله از طریق مزایده به متقاضیان اهلیت‌دار واگذار خواهند شد.

وی با بیان اینه ما متولی احیای معادن نیستیم، گفت: سال گذشته در وزارت صمت، هدفگذاری شده بود که 20 درصد از معادن غیرفعال طی یک سال، احیا شوند که 2 ماه به اتمام یک سال مذکور مانده است.

نبئی در خصوص بخشنامه منع قطع گونه گون برای استخراج معادن اظهار داشت: معدن به مرتع، ارجح است و این امر در قوانین نیز پیش‌بینی شده است.

وی خاطرنشان کرد: توقع و انتظار از مسئولان حفاظت منابع طبیعی این است که به جای دادن جواب منفی به استعلام مجوزهای معدنی، پروتکل‌هایی تعریف کنند یعنی طرح بازسازی از معدنکار بخواهند نه اینکه معدن را تعطیل کنند.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با اشاره به تشکیل کارگروه تعامل در استان‌ها گفت: در خصوص بخشنامه مذکور، کارگروه تعامل در استان‌ها شکل گرفته که نمایندگانی از سازمان صمت، نظام مهندسی معدن و منابع طبیعی در ان حضور دارند و پرونده‌هایی که ضرورت بررسی با دقت بیشتری دارند، ارجاع می‌شوند تا مساعدت شود.

وی با بیان اینکه زنجان، یکی از قطب‌های معدنی کشور است، اظهار داشت: اگر قرار بر تقویت معدن است و توسعه معدنکاری است باید توجه ویژه‌ای به موضوع معدن و مرتع شود.

نبئی با بیان اینکه ذخایر استراتژیک معدنی کشف‌شده مانند آهن و مس با توجه به حجم و گستره فعالیت‌ها رو به اتمام است، خاطرنشان کرد: در صورتی که طرح‌های اکتشافی جدید نداشته باشیم و مساعدت دستگاه‌هایی مانند محیط زیست و منابع طبیعی نباشد و صدور مجوزهای اکتشافی نسبت به نیاز کشور انجام نشود، معادن و زنجیره‌ای از صنایع در آینده با مشکلاتی مواجه خواهند شد.

وی افزود: ذخایر استراتژیک معدنی بسته به مواد مختلف بین 15 تا 25 سال جوابگو هستند لذا از امروز باید به فکر اکتشاف باشیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران در پاسخ به اینکه چند درصد اشتغال کشور در بخش معدن است، گفت: میزان اشتغال مستقیم در فعالیت استخراجی، عدد قابل توجهی نیست اما معدن، حلقه اول زنجیره تولید است که به هر دلیلی اگر این حلقه دچار مشکل شود، حلقه‌های بعدی و زنجیره گسترده‌ای از صنایع، دچار مشکل خواهند شد که اقتصاد و اشتغال‌شان در گرو حلقه اول است.

وی ابراز کرد: برای مثال؛ 30 درصد صنعت ساختمان، مصالح و مواد معدنی است که از معادن تامین می‌شود که اگر تامین نشود، عمران کشور تعطیل می‌شود.

نبئی در خصوص تاثیر تحریم‌ها و بیماری کرونا به صادرات صنایع معدنی در سال گذشته گفت: صادرات صنایع و محصولات معدنی، کمتر تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفت زیرا به صورت تناژ بالا بود و کمتر عوامل انسانی و مسائل بهداشتی، درگیر بود.

وی با بیان اینکه کشور در سال گذشته حدود 5 میلیارد دلار از صادرات صنایع معدنی، درآمد کسب کرده است، اظهار داشت: این درآمد نسبت به تمام پارامترهای صادراتی، رقم قابل توجهی است و این در حالی بود که موانع جدی قانونی از جمله عوارض مختلف بر مسیر صادرات مواد معدنی وجود دارد که میل به صادرات در تولیدکننده، کمتر است.

نبئی خاطرنشان کرد: صادرات صنایع معدنی نیز تحت تاثیر تحریم قرار نگرفت چرا که دولت‌هایی که ما را تحریم می‌کنند در صورت تحریم صادرات مانند مس، خودشان متضرر می‌شوند.

وی افزود: تحریم‌ها تاثیر مستقیم بر صنایع معدنی نداشت اما به صورت غیرمستقیم در بخش حمل‌ونقل و بانکی تاثیرگذار بوده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: معدنکاری، جذابیت سرمایه‌گذاری بسیار بالایی دارد مشروط بر اینکه قوانین و دستورالعمل‌ها توسط دستگاه‌ها کارشناسی‌شده باشد و فرهنگ معدنکاری نیز باید در اقشار مختلف مردم نهادینه شود.

وی اظهار داشت: دستورالعمل‌ها و آئین‌نامه‌های دستگاه‌ها باید کارشناسی‌شده و در جهت افزایش امنیت سرمایه‌گذاری در بخش معدن باشد.

نبئی ابراز کرد: از رسانه‌ها درخواست داریم که حتما برنامه‌هایی در خصوص افزایش فرهنگ معدنکاری و حمایت از سرمایه‌کذار بخش معدن در دستور کار خود داشته باشند.

وی افزود: سازمان نیز آمادگی کمک در تولید برنامه‌های فرهنگی دارد تا حداقل یکی از مشکلات بخش معدن که معارضین است را به حداقل برساند.

 

*‌ ساختمان جدید سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان افتتاح شد

به گزارش موج رسا؛ پیش از این نشست خبری، ساختمان جدید سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان با حضور رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و جمعی از مدیران و فعالان بخش خصوصی افتتاح شد.

ناصر فغفوری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در این مراسم ضمن قدردانی از فعالیت سازمان نظام مهندسی معدن و خانه معدن استان گفت: خوشبختانه طی سال‌های اخیر این 2 تشکل در حوزه معدن، یار و یاور سازمان صمت استان بوده بنده به اندازه همکاران خودم، اعتماد و اعتقاد به این عزیزان دارم.

وی با بیان اینکه در اواسط سال 93 و هنگام معارفه‌ام به عنوان رئیس سازمان صمت استان 4 برنامه مهم و محوری را ارائه داده بودم، اظهار داشت: یکی از برنامه‌ها این بود که معتقدم کار مردم باید به خود مردم واگذار شود و اعتقاد قلبی به تشکل‌های خصوصی مرتبط دارم.

فغفوری با بیان اینکه تشکل‌های مرتبط در طول این مدت این موضوع را تایید می‌کنند، خاطرنشان کرد: ما حاضریم تمام وظایف حوزه اجرایی را به این تشکل‌ها تفویض کنیم.

وی افزود: برای سال 1400 حساب ویژه‌تری برای این 2 تشکل مرتبط با حوزه معدن داریم و انتظار این است که صفر تا 100 کارهای حوزه معدن توسط اعضای سازمان نظام مهندسی و خانه معدن، اداره شود و ما فقط سیاست‌های کلان وزارتخانه را مطرح کنیم و کار اجرا شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: امیدواریم از تفویض اختیاراتی که وزارت صمت و شورای عال معادن به استان‌ها داده‌اند بتوانیم حداکثر استفاده را بکنیم و برای تحقق شعار سال از حوزه معدن در عمل، حمایت ویژه‌ای داشته باشیم.

رضا کشاورزی، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان نیز در ابتدای این مراسم ضمن خیرمقدم و تشکر از حضور تمام مدیران، مسئولان فنی، بهره‌برداران و اعضای سازمان گفت: از تمام کسانی که در اجرای این پروژه، یار و یاور سازمان و هیات‌مدیره 3 دوره قبل بودند، قدردانی می‌کنم و این ساختمان به همت تمام اعضا، مسئولان فنی، بهره‌برداران و حمایت‌های استانداری، سازمان صمت و سازمان نظام مهندسی معدن ایران به سرانجام رسید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران صادرات صنایع معدن و تجارت صنایع معدنی سازمان صمت دستگاه ها سال گذشته برنامه ها حوزه معدن بخش معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۶۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۲۸۹ محدوده معدنی در آذربایجان غربی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: به منظور استمرار روان‌سازی فعالیت‌های کسب‌ و‌ کار بخصوص توسعه اقتصادی معدنی استان، اداره کل صمت استان ۲۸۹ محدوده معدنی، اکتشافی و بهره برداری را از طریق مزایده عمومی به اشخاص دارای صلاحیت فنی و مالی لازم واگذار خواهد کرد.

عبدالحمید سرتیپی با اشاره به اینکه ۷۶۰ محدوده معدنی و اکتشافی در سال ۱۴۰۲ به مزایده گذاشته شد افزود: در راستای سیاست‌های ابلاغی وزارت صمت و همچنین روان‌سازی و توسعه کسب‌و‌کار‌های استان علی الخصوص فعالیت‌های اقتصاد معدنی استان، اولین مزایده محدوده‌های معدنی استان در سال ۱۴۰۳ از امروز شنبه هشتم اردیبهشت آغاز و بر این اساس ۸۷ محدوده اکتشافی، ۱۱۳ محدوده اکتشافی دارای پروانه اکتشافی، ۷۴ معدن دارای پروانه بهره برداری، ۱۳ معدن دارای گواهی نامه کشف و ۲ محدوده دارای مجوز برداشت برای سرمایه گذاری جدید از طریق مزایده عمومی واگذار خواهد شد.

وی تصریح کرد: اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط برای شرکت در مزایده عمومی معادن استان می‌بایستی در سامانه اکترونیکی دولت (ستاد) به نشانی www.setadiran.ir ثبت نمام نمایند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی تأکید کرد: متقاضیان مزایده می‌توانند از امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه تا ساعت ۱۲ روز چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت از طریق سامانه ستاد مدارک لازم برای حضور در این مزایده را اخذ و پس از تکمیل مدارک درخواستی مجدد نسبت به بارگذاری آنها در سامانه ستاد اقدام کرده و اصل ضمانت نامه بانکی یا اصل برگ واریزی نقدی حداکثر تا ساعت ۱۲ روز چهار شنبه ۲۶ اردیبهشت ماه در قالب یک پاکت مهر و موم شده به دبیرخانه اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی تحویل نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • ۲۸۹ محدوده معدنی استان آذربایجان غربی از طریق مزایده واگذار می‌شود
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان‌غربی
  • واگذاری ۲۸۹ محدوده معدنی در آذربایجان غربی
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان غربی
  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • میزان افزایش حق‌الزحمه مهندسان هفته آینده اعلام می‌شود
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد