Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@17:46:34 GMT

لایحه غبارگرفته «مشارکت عمومی و خصوصی» در مجلس

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۶۰۴۶۵

لایحه غبارگرفته «مشارکت عمومی و خصوصی» در مجلس

ایسنا/زنجان عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: لایحه «مشارکت عمومی و خصوصی» هفت سال است که در مجلس خاک می‌خورد.

سید البرز حسینی شامگاه دیروز (۱۸ آذرماه) در جلسه با اعضای هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان اظهار کرد: حرفه مهندسی و زیرمجموعه‌های آن در نظام فنی و اجرایی و ارتباط بین خروجی دانشگاه‌ها و فرآیندی که در حوزه اشتغال طی می‌کند، سهم‌ به‌سزایی در توسعه کشور دارد و حفظ جایگاه مهندسان باید در درون ساختارهای مرتبط با این حرفه‌ها انجام گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با گریز به ارتباط بین نظام مهندسی و ساختارهای قانون‌گذاری عنوان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد، اقشار مختلف جامعه از بسترهای قانون‌گذاری اطلاع چندانی ندارند و نحوه قانون‌گذاری مورد نقد است. در واقع آن چیزی که به عنوان خروجی از مجلس بیرون می‌آید؛ آن چیزی نیست که در جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرد و نقاط مغفولی در روند قانون‌گذاری وجود دارد.

عضو کمیسیون عمران مجلس به پررنگ بودن آثار تصمیم‌های سیاسی نسبت به تصمیم‌های فنی در مجلس اشاره کرد و گفت: تا زمانی که از صحن‌محوری به کمیسیون‌محوری سوق پیدا نکنیم، با مشکلات حوزه فنی دست و پنجه نرم خواهیم کرد و ساختار سیستم‌های اجرایی نشان می‌دهد که توان تحلیل قوانین را به شکل تخصصی در حیطه اجرا ندارند.

وی با اشاره به اینکه لایحه مشارکت عمومی و خصوصی هفت سال است که در مجلس خاک می‌خورد، ادامه داد: به نتیجه رسیدن این لایحه، ساختارهای عمرانی را نظام‌مند کرده و فعالیت‌های کشور را به سمت بخش خصوصی و ثروت‌سازی سوق خواهد داد.

حسینی با اشاره به اینکه افراد و نهادهای مختلف، اطلاعات کتابخانه‌ای و مطالعه خوبی در اختیار دارند، بیان کرد: اما متاسفانه این اطلاعات از بخش‌های مختلف تجمیع نشده و در ارتباط با یکدیگر قرار نگرفتند و در استان باید زنجیره‌ای ایجاد شود که صنوفی که از لحاظ فنی و اجرایی در روند توسعه استان موثرند، در حلقه‌های این زنجیره قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت نظام مهندسی ساختمان فقط به ساخت و ساز مسکن وصل شده است، تصریح کرد: از زمانی که مسکن از کالای مصرفی به کالای سرمایه‌ای تبدیل شد، حرفه‌ مهندسی نیز آسیب دید و دانش فنی مهندسان به ساختن سرپناه محدود شد.

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی، نبود تناسب بین خروجی دانشگاه و بازار کار حرفه مهندسی را از دیگر چالش‌های کشور برشمرد و افزود: بیکاری فارغ‌التحصیلان نیاز به آسیب‌شناسی دارد و ساختارهای نظام مهندسی باید در این بخش بازنگری شود.

عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان نیز در این جلسه اظهار کرد: در حوزه ساخت، تعمیر و نگه‌داری ساختمان، سالانه بین ۶ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار هزینه می‌شود، این در حالی است که سازمان نظام مهندسی ساختمان زنجان ۶۰۰۰ عضو دارد و اگر به همه آن‌ها ماهیانه ۵ میلیون تومان پول بدهیم، به رقم ۵۰۰ میلیارد تومان نیز نمی‌رسد.

یحی نصیرا با اشاره به اینکه حوزه ساختمان صنعت بزرگی است و این ظرفیت را دارد که برای افراد زیادی اشتغال ایجاد کند، خاطرنشان کرد: عملکرد ما در صدور خدمات فنی و مهندسی صفر بوده و سهمی از بازار کشورهای همسایه نداریم، در حالی که می‌توان با ایجاد کمیسیون ویژه با محوریت سازمان نظام مهندسی، زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی را فراهم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زنجان سازمان نظام مهندسي كميسيون عمران مجلس شورای اسلامی ساختمان نظام مهندسی ساختمان سازمان نظام مهندسی قانون گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۰۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۳۱ پروژه با مشارکت سرمایه‌گذاران/ پیشرفت ۵۵ درصدی پروژه مشارکتی میخک

مدیر منطقه ۸ شهرداری اصفهان گفت: تمایل حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای اجرای پروژه‌های مشارکتی، موجب شده ۳۱ پروژه در این منطقه باکاربری های مختلف اجرا شود که در حال حاضر بالاترین تعداد پروژه‌های مشارکتی را بین مناطق برخوردار است.

حسن محمدحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهمیت ورود بخش خصوصی برای پروژه‌های شهری اظهار کرد: سالیانی است که شهرداری اصفهان تجربه همکاری با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در پروژه‌های خود را داشته و دلایل مختلفی موجب ادامه این روند در مدیریت‌های مختلف شهری بوده است.

وی افزود: کاهش هزینه یکی از راهکارهای بخش خصوصی است که از طرفی دیگر به‌دلیل نبود موانع پیش روی شرکت‌های خصوصی، سرعت اجرای پروژه بالا رفته، با تورم کمتری روبه‌رو شده و مقرون به صرفه است، ارتقای کیفی و به کار بردن خلاقیت‌ها و ایده‌های به روز پروژه‌ها از راهکارهای دیگری است که منافع عمومی را در پروژه‌ها به همراه خواهد داشت؛ همین موضوع موجب شده مدیران شهری پروژه‌های خود را با مشارکت بخش خصوصی همراه سازند.

مدیر منطقه ۸ شهرداری اصفهان با اشاره به تعداد پروژه‌های مشارکتی تصریح کرد: در این منطقه ۳۱ پروژه مشارکتی با کاربری‌های تجاری، اداری، پارکینگ و مسکونی در دست اقدام دارد به‌صورتی که ۱۲ پروژه فعال، ۱۲ پروژه در مرحله اتمام، ۲ پروژه در مرحله صدور پروانه ساختمانی و ۵ پروژه در مرحله انعقاد قرارداد در دست دارد.

محمدحسینی ادامه داد: سال جاری ۶ پروژه مشارکتی با کاربری مسکونی در نظر گرفته شده که آماده معرفی به سرمایه‌گذاران است و با توجه به استقبال سرمایه‌گذاران در این منطقه، روند جذب سرمایه‌گذار به سرعت انجام و پروژه‌ها عملیاتی خواهد شد.

وی با اشاره به پروژه مشارکتی میخک گفت: این پروژه در محله خانه اصفهان خیابان شهید دوران واقع شده و در زمینی به مساحت ۹۰۲ با زیربنای ۳۸۷۹ مترمربع در حال احداث است.

مدیر منطقه ۸ شهرداری اصفهان خاطر نشان کرد: با طراحی خوب این پروژه ۲۱ واحد مسکونی در نظر گرفته شده که پیشرفت ۵۵ درصدی داشته است.

کد خبر 748300

دیگر خبرها

  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت  
  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟
  • اجرای ۳۱ پروژه با مشارکت سرمایه‌گذاران/ پیشرفت ۵۵ درصدی پروژه مشارکتی میخک
  • ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی، در توسعه سریلانکا مشارکت کند
  • گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴ هزار میلیارد تومان
  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد